Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Hidamet Asa, Ek Ödeme” iddialarına açıklık getirdi

Hidamet Asa,  Ek Ödeme” iddialarına açıklık getirdi

Marmarabirlik Başkanı Asa, ”Ek Ödeme” iddialarına yazılı açıklamayla cevap verdi.

Marmarabirlik Başkanı Asa, ”Ek Ödeme” iddialarına yazılı açıklamayla cevap verdi.
Asa, açıklamasında “Kooperatif ortaklarımızdan ne yeni bir kesinti ne de ek ödeme talep edilmemektedir” ifadelerine yer verdi.
Asa: “Ortaklarımızın lehine olan durum aleyhine gibi gösterilmektedir”
Kamuoyunda son günlerde Marmarabirlik’in ortaklarından sermaye payı adı altında ek kesinti yaptığına dair çıkan iddialara Marmarabirlik’ten açıklama geldi.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa “Ortaklarımızdan ne yeni bir kesinti ne de ek ödeme talep edilmemektedir. Aksine ortaklarımızın lehine yapılan yeni düzenleme, sanki yeni bir ek ödeme imiş gibi yansıtılmaktadır. Bu iddialar tamamen asılsızdır” dedi.
Asa: “İlave kesinti söz konusu değil”
Asa, 11 Nisan 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 4572 sayılı Tarım Satış Kooperatifleri Hakkındaki Kanun’da yapılan değişiklikler doğrultusunda yeni ana sözleşmede ortakların lehine düzenlemelerin olduğunu, ancak bu düzenlemelerin kamuoyunda bilgi eksikliğinden dolayı yanlış algılara yol açtığını söyledi.
Başkan Asa, devamında şu bilgileri verdi:
“Yeni Ana Sözleşmenin getirdiği en önemli ve yerinde düzenleme, ortaklarımızın 2004 yılında ortaklık yenilemeleri sırasında taahhüt ettikleri ortaklık sermaye paylarının bugüne kadar ödediklerinin dışında kalan tutarın ortaklarımız lehine 20 yıla taksitlendiriliyor olmasıdır. Bugüne kadar yapılan kesintilerin üzerine ilave bir kesinti yapılmadığı gibi, sadece kapital sermaye ödemesinin usulü ve şekli değişmiştir. Bu yeni düzenlemenin kamuoyunda sanki yeni bir ek ödeme ve ye yeni bir kesinti olarak, ortak olmayanlar ve bazı gruplar tarafından dile getirildiğini görmekteyiz. Halbuki yeni düzenleme ortaklarımızın sermaye paylarının ödenmeyen kısmının taksitlendirilmesini içeren tebliğdir. İddia edildiği gibi ortaklık yenilemesi değildir. Ortaklarımızın lehine olan bu düzenlemenin aleyhine imiş gibi çarpıtılması son derece yanlış ve asılsızdır. Ortaklarımızdan bu tür spekülasyonlara aldanmamalarını ve doğru bilgi almak için bağlı bulundukları kooperatiflere başvurmalarını bekliyoruz.”
Başkan Asa, “Ürün teslimatını düzenli şekilde yapan ortakların sermaye taksitleri normal % 9 kesinti içinden yapılacak olup, 20 yıl için belirlenen yıllık taksit kesildikten sonra kalan kısmı ortağımızdan % 9 değil, % 4 oranında kesilecektir. Görüldüğü gibi uygulama tamamen ortaklarımızın lehinedir.” dedi.



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı